Søsat igen

Søsat igen

 

Så blev det tid til at komme i vandet igen. Det har kriblet i vores kroppe for at få vand under fødderne igen, men vi har efterhånden affundet os med at det kræver en vis tålmodighed, at blive klar til længere sejlads. Men ikke desto mindre, er det en stor tilfredshed at have båden i vandet igen.

Dette år er skelsættende på mange måder, for der er mange “sidste gang” forbundet med det. Det er de sidste fødselsdage vi holder, den sidste juleaften i Danmark og der står 365 i vores kalender under Juni. Så slutspurten er sat ind, og det kan helt sikkert godt mærkes i de voksnes tankegang. Der skal organiseres, planlægges og spares sammen, langt mere end de forrige år.

I år skal de voksne også sejle første gang som, på papiret, kyndige sejlere. Vi har begge fået erhvervet os henholdsvis Duelighedsbevis og Yachtskipper 3 uddannelse, så vi har et bredere syn på sejlads end førhen. Der er ingen tvivl om, at der i år vil være kendskab til alle bøjer og anmærkning, som vi skulle møde på vores vej.

Derudover så skal alt vores nye grej prøves af. Hele vinteren har Thomas arbejdet med nogle af de helt store projekter, som skal gøre båden klar til turen. Han har lavet targabøjle til båden, hvor der kommer til at sidde solceller, så det er muligt at være selvforsynende med el. Han har, i fællesskab med sin far, designet og bygget en dieseltank, så vi nu har to tanke, i hver side, så det er muligt at have nok diesel ombord til de lange distancer på turen. Det var de helt store projekter, og det bliver en stor fornøjelse at få prøvet dem af, derudover er der også små glæder som skal nydes i år. Eksempelvis så er der blevet installeret saltvandsindtag og fryser ombord, og nok især pigerne vil sættes stor pris på at hente en is op af fryseren. Uanset hvad, så glæder vi os alle til at komme ud og sejle igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *